SVO BDE BEDANKT VOOR DE SAMENWERKING!

Seizoen 21/22 werden we benaderd door bestuur van SVO BDE om een samenwerkingsteam voor de vrouwen te starten. SVO BDE VR2 werd opgheven waardoor ze voor 4 speelsters geen plek hadden. Na overleg bestuur, trainers, leiders en volledige vrouwen selectie werd unaniem besloten de helpende hand te bieden. We hadden op dat moment zelf al 24 spelende vrouwen, dus echt nodig leek het niet te zien. Met open armen hebben we de 4 speelsters ontvangen en al vrij snel hadden ze een vaste plek binnen onze VR1. De naam Erica’86 VR1 werd omgezet in ST Erica’86 – SVO BDE VR1. Eerst genoemde is daarmee de ‘moeder’ club, dus ook het aanspreekpunt en thuishonk voor trainingen en wedstrijden.

Gedurende het seizoen bleek al vrij snel dat het een goede keuze was geweest een samenwerkingsteam te starten. Door blessures, werk en zwangerschappen waren veel spelers niet inzetbaar en waren de extra 4 van grote waarde.

Na een succesvol samenwerkingsjaar zijn we wederom met SVO BDE in gesprek gegaan. Een samenwerkingsteam loopt maar 1 jaar en dient elk jaar opnieuw te worden aangevraagd. Insteek van Erica’86 was het om de samenwerking voor VR1 met een jaar te verlengen, maar SVO BDE kwam zelfs met het voorstel de samenwerking uit te breiden met 2 MO20 teams. Voor beide teams was er amper plek om te trainingen en wedstrijden te spelen bij de oorspronkelijke moederclubs. BIj Erica’86 hadden we ruimte genoeg, beslissing was dan ook snel genomen. De naam zou hetzelfde blijven maar dacht de KNVB daar anders over. I.v.m. een dispensatie probleem van een aantal spelers moest de ST de naam ST SVO BDE – Erica’86 krijgen. Op zich geen probleem maar leidde dit wel tot organisatorische problemen aangezien Erica’86 nu niet meer het aanspreekpunt was voor de ST.

Ondanks dat VR1, MO20-1 en MO20-2 allemaal bij Erica’86 speelden hebben we getracht elk team zoveel mogelijk intact te laten. Vaste selectie, vaste trainers en leiders. Langzaam iedereen laten wennen aan de nieuwe situatie en langzaam kleine aanpassingen doen zoals het, bij ziekte of afwezigheid, overnemen van trainingen en wedstrijden door andere trainers/coaches. Maar ook mix toernooitjes op het veld en in de zaal hebben er toe geleid dat iedereen elkaar leerde kennen. 

De resultaten van alle teams waen wisselvallig, maar toch kunnen we wederom spreken van een succesvolle samenwerking. Reden genoeg om de  samenwerking te verlengen. Maar helaas zat een 3e seizoen er niet in door het beëindigen van SVO BDE. Het bestuur van SVO BDE wilde graag door en heeft er alles aangedaan om dit te voorkomen. Een streep door de samenwerking en onzekerheid over hoe de nabije toekomst er uit zou gaan zien. Welke spelers blijven, welke spelers vertrekken, welke trainers/leiders blijven of vertrekken, hoeveel teams moeten we inschrijven. Vragen waarop we lange tijd geen antwoord konden geven.

Uiteindelijk konden we 9 speelsters van MO20-1, 3 van MO20-2 en 6 nieuwe speelsters (o.a. afkomstig van SVBO en Ter Apel) inschrijven. Bij Erica’86 is helaas 1 speelster gestopt met voetbal, maar hebben we verder iederen kunnen behouden. Voldoende om een extra team in te schrijven. Seizoen 23/24 zijn we met een VR1 in de 4e klasse, een VR2 in de 5e klasse en een VR3 in de 7×7 competitie actief.

 Een mooie ontwikkeling bij Erica’86, maar betreuren we uiteraard ten zeerste het beeindigen van de samenwerking met SVO BDE. Voor ons en voor het voetbal was het beter geweest de samenwerking te continueren. Het ene deel van de samenwerking verliest nu de aansluiting met de senioren en het andere deel de aansluiting naar de jeugd. Wij gaan ons richten op de senioren en gaan er alles aan doen om er een heel mooi seizoen van te maken. 

We wensen iedereen, ook de spelers die voor een ander avontuur hebben gekozen, heel veel plezier en succes.